Shiatsu

Je hoeft enkel een badlaken of dekentje mee te nemen waarop je ligt. Dat leggen we bovenop een brede zachte mat. Traditionele Shiatsu gebeurt op een futon, een zachte mat zodat we goed met de zwaartekracht en de diverse bewegingen en rotaties van het lichaam kunnen werken. Shiatsu gebeurt over soepel zittende kleding heen. Trek schone dunne kleding en schone dunne sokken aan en douche voordat je komt (s.v.p. geen parfum gebruiken).

Wat is Shiatsu?
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.
Shiatsu Therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties in onze energiebanen en daarin op specifieke energiepunten om zodoende een slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen/handhaven en een groot aantal ziekten, lichamelijke klachten maar ook mentale- of stress gerelateerde klachten te behandelen.

Shiatsu is te vergelijken met acupunctuur, maar er wordt niet met naalden gewerkt. De achtergrond van shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen en dat niemand in een hokje geplaatst kan worden. Er wordt vooral gewerkt op de energiepunten in de hoofdmeridianen die verbonden zijn met de organen. Shiatsu is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel benaderd worden.

Door het hele lichaam te behandelen wordt de stroming van energie, het afvoeren van afvalstoffen en de ontspanning van in het lichaam bevordert.

Indien men komt met bepaalde klachten waarvoor men specifiek behandeld wilt worden: Lees meer over Shiatsu therapie. Tevens kan Shiatsu ingezet worden als ontspanningsmassage: Lees hier meer.

Shiatsu massage in Oss: maak een afspraak

Geef in je berichtje gerust je voorkeursdata of locatie aan zodat ik kan kijken wanneer er plaats is.
Mogelijkheden in Oss:
– maandagavond – dinsdagmiddag – dinsdagavond.
Lees hiernaast wat je zelf meeneemt.

Ter kennismaking betaal je voor de eerste keer slechts 35 euro p.p. ( 10 min. intake / 50 min. behandeling). Prijs per uur voor een massage: 40 euro (vaste deelnemers van Beweeg en Leef: 35 euro per uur) Strippenkaart: 4 behandelingen voor 120 euro

Leuk om een Shiatsu massage als cadeaubon aan iemand anders te geven. Stuur een mailtje en de cadeaubon kan per omgaande worden toegestuurd. Ruime geldigheidsduur van één jaar.
Shiatsu Cadeaubon

In juni 2019 heeft Ellen de 3 jarige opleiding Shiatsu Massage Therapie aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai met succes afgerond; Shiatsu vanuit de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) gericht op de meridianenleer, de Wu Xing, de Zang – Fu organenleer en het (medisch) behandelen via drukpunten en meridiaan massage. De basisopleiding met certificaat “Shiatsu Masseur“ heeft ze in juni 2017 met succes behaald.