Shiatsu

Je hoeft enkel een badlaken of dekentje mee te nemen waarop je ligt. Dat leggen we bovenop een brede zachte mat. Traditionele Shiatsu gebeurt op een futon, een zachte mat zodat we goed met de zwaartekracht en de diverse bewegingen en rotaties van het lichaam kunnen werken. Shiatsu gebeurt over soepel zittende kleding heen. Trek schone dunne kleding en schone dunne sokken aan en douche voordat je komt (s.v.p. geen parfum gebruiken).

Wat is Shiatsu?
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.
Shiatsu Therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties in onze energiebanen en daarin op specifieke energiepunten om zodoende slecht functionerende organen te verbeteren, de algemene gezondheid te bevorderen/handhaven of specifieke lichamelijke klachten maar ook mentale- of stress gerelateerde klachten te behandelen. Waar nodig worden in overleg specifieke technieken toegepast zoals pulsing, cupping of moxa.

Shiatsu is te vergelijken met acupunctuur, maar er wordt niet met naalden gewerkt. Het zelf herstellend vermogen van ons lichaam wordt geactiveerd. De achtergrond van Shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen. Er wordt vooral gewerkt op de energiepunten in de hoofdmeridianen die verbonden zijn met de organen. Shiatsu is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als één geheel benaderd worden.

Door het hele lichaam te behandelen (over kleding heen) wordt de stroming van energie, het afvoeren van afvalstoffen en de ontspanning van het lichaam bevordert. Je ligt op een dikke zachte mat in een rustige ruimte (zie foto onderaan van onze praktijkruimte in Oss

Indien men komt met bepaalde klachten waarvoor men specifiek behandeld wilt worden: Lees meer over Shiatsu therapie. Tevens kan Shiatsu ingezet worden als ontspanningsmassage: Lees hier meer.

Ellen Korstanje is als Shiatsu therapeute aangesloten bij de beroepsvereniging voor Soma therapeuten: NVST en bij het beroepsregister voor Complementair Therapeuten, RBCZ. Daardoor kunnen behandelingen worden vergoed via de meeste aanvullende verzekeringen.

             

Shiatsu massage in Oss: maak een afspraak
Geef in je berichtje je voorkeursdatum aan zodat ik je kan aangeven wanneer er plaats is.
Mogelijkheden: maandagavond / dinsdagmiddag 

Op verzoek (locatie Schaijk):  maandagmiddag / woensdagmiddag / vrijdagmiddag

Lees onder de foto wat je zelf meeneemt.
Uiteraard voldoe ik en houd ik me aan alle voorschriften opgesteld vanuit de overheid en de beroepsvereniging NVST. 

Meer informatie zie: Tarieven

Leuk om een Shiatsu massage als cadeaubon aan iemand anders te geven. Stuur een mailtje en de cadeaubon kan per omgaande worden toegestuurd. Ruime geldigheidsduur van één jaar.
Shiatsu Cadeaubon

In juni 2019 heeft Ellen de 3 jarige opleiding Shiatsu Massage Therapie aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai met succes afgerond; Shiatsu vanuit de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) gericht op de meridianenleer, de Wu Xing, de Zang – Fu organenleer en het (medisch) behandelen via drukpunten en meridiaan massage.

De basisopleiding met certificaat “Shiatsu Masseur“ heeft ze in juni 2017 met succes behaald.

In 2020 heeft ze haar diploma voor Westers Medische Basiskennis en Psycho Sociale Basiskennis behaald.