Yogavakanties

Yoga - Wandelen - Mindfulness op La Palma

In de winter van 2023-2024 gaan we weer naar dit heerlijke groene eiland waar we sinds 2011 jaarlijks genieten met yoga/wandelweken voor groepen en individuele arrangementen.

Een week vol zon, ruimte, rust maar ook gezelligheid, prachtige natuur, heerlijke wandelingen, massages en yogalessen.

Nog mogelijk tussen 29 december 2023 en 9 januari 2024:
4 daags
 (individueel) arrangement. Hierbij kun je (vrijblijvend) aangeven of je met bepaalde programma onderdelen wilt aanhaken bij een groepje.

Kies en boek zelf je overnachtingen en vlucht (tip: Transavia vanaf Amsterdam of Eurowings vanaf Düsseldorf) zodat je flexibel bent in het kiezen van de beste vlucht(dag) en wanneer je aanhaakt in een (mini)groepsprogramma; of individueel of met eigen reisgezelschap. Heb je interesse, laat een berichtje achter en ontvang het programma.
 Hoe vroeger je je vlucht boekt, hoe goedkoper het is.  

4 daags arrangement, waarin o.a.
Transfers airport op jouw vluchtdagen of vanaf jouw accommodatie.
Optioneel: Yoga, Meditatie, Chi Kung en/of Mindfulness.
Excursies en wandelingen naar de mooiste plekken op het eiland.

Optioneel bij te boeken:
Shiatsu / ontspanningsmassage
Transfer(s) naar gewenste start – en of eindpunten en/of extra wandelingen met begeleiding
Extra Yoga- of meditatielessen, Mindfulness of andere (wandel) activiteiten.

Neem contact op voor de uitgebreide informatie en een prijsopgave op basis van jouw wensen.

Naast het beoefenen van yoga en meditatie is het heerlijk vakantie vieren; volop de ruimte en de tijd om te doen waar je zin in hebt; actief zoals wandelen of fietsen of een middagje naar het strand of naast het zwembad. Kies waar jij behoefte aan hebt. Als je eenmaal op la Palma bent, is het zeer de moeite om het gastvrije vriendelijke eiland te verkennen. Het is vrijblijvend maar zeker gezellig om mee te gaan met onze (wandel)excursies waarmee je op de mooiste plekken van het eiland zult komen. We nemen je ook mee naar lokale markten en restaurantjes en vinden het belangrijk om de Palmeros zoveel mogelijk te steunen, zeker nadat ze de vulkaanramp in 2021 hebben meegemaakt. Sindsdien is alle steun, ook toeristische inkomsten, daar nog meer welkom om de lokale economie te ondersteunen.

Het Canarische eiland La Palma wordt ook wel het groene eiland genoemd. Je kunt, in de prachtige en zeer gevarieerde natuur met verschillende vegetatiezones, heerlijke wandeltochten op la Palma maken. Op ieder niveau qua zwaarte en qua lengte. Met of zonder begeleiding. Er zijn vele gemarkeerde wandelpa

Iedereen (vanuit heel Nederland en België wordt jaarlijks geboekt) kan deelnemen; jong, oud, met of zonder ervaring. Wil je op de hoogte blijven en/of reviews van deelnemers en meer foto’s zien: volg onze nieuwsbrief en onze Facebookpagina.
Zin om mee te gaan naar dit heerlijke eiland? Vraag ons om het uitgebreide programma en het boekingsformulier door te mailen. Hoe eerder men een vlucht boekt, hoe voordeliger de vluchtprijs. Wacht er niet te lang mee. Het is verstandig eerst de vlucht (let op: vlucht boeken naar SPC!!) te regelen en dan pas een arrangement bij ons te boeken. Individueel of aansluiten in een groep: vraag ons naar de mogelijkheden.

Mindfulness en Yoga op la Palma

In de ochtenden is er keuze uit Mindfulness, Chi Kung en/of Yoga. Bij mooi weer (bijna altijd!) op het prachtige en heerlijk rustige strand. Indien nodig beschikken we over een lesruimte met dakterras om binnen of overdekt de lessen te kunnen geven. 

De yogalessen zijn op ieder niveau mee te doen en ongeacht leeftijden. Heerlijk om de dag vitaal te beginnen, goed voor lichaam en geest. Er wordt afwisselend les gegeven in Hatha (mild intensief / yin en yang) als in Easy Vinyasa (vloeiende opeenvolgende bewegingen). We doen oefeningen voor ons evenwicht (geestelijk en lichamelijk), onze lichaamshouding en voor onze soepelheid. We werken in aandacht met adem en energie (prana = levensenergie) en doen daarbij spierversterkende en ontspanningsoefeningen. 

In de namiddag is er keuze uit Mindfulness / Yin Yoga of Chi Kung. In de avonden en tussendoor kun je op afspraak terecht voor een Ontspanningsmassage of Shiatsu behandeling.

Wandelen op la Palma
Het zuiden van La Palma biedt een jong vulkanisch landschap en in het noorden zien we diepe kloven en kleine authentieke dorpjes. Midden op het eiland rijzen de toppen van de enorme erosiekrater de Caldera de Taburiente tot een hoogte van meer dan 2400 meter. Uiteraard bezoeken we ook de gevolgen en zien we de enorme (nog hete) lava massa die na de vulkaanuitbarsting bij el Cumbre Vieja (sindsdien heeft ze een nieuwe naam van de Palmeros gekregen: El Tajogaite) in het najaar van 2021 een deel van het eiland heeft bedekt. Zeer indrukwekkend om te zien en om de aangrijpende verhalen te horen.

Met onze beschikbare huurauto’s rijden we in korte tijd van noordwest naar midden of zuid of naar een mooi plekje aan een strand. Het is een klein en makkelijk eiland om er rond te rijden, bijv. richting noorden, waar we op de top de “Roque de Muchachos” bewonderen en vervolgens gaan wandelen door een groene diepe kloof. We wandelen ook een middag door de Barranco kloof en over oude boerenpaadjes in de omgeving van Las Tricias, langs zeer gevarieerde vegetatie en de beroemde Palmese drakenbloedboom, die het grootste van het eiland zou zijn, om vervolgens langs de grotten van Buracas te komen, waar ooit de eerste bewoners van La Palma hebben gewoond. Ook bezoeken we een wekelijkse gezellige lokale markt op la Palma en we maken een stiltewandeling in de Caldera de Taburiente.