Yoga- en wandelvakantie

Yoga - Wandelen - Mindfulness: meerdaagse in Nederland of op La Palma

Mindful wandelen in Nederland.
Soms begeleid ik naast korte ook langere stiltewandelingen in Nederland. Het kan 1 op 1 of met een kleine groep. We lopen in prachtige en zeer diverse natuur, meestal onverhard en weg van drukke routes in het Rijk van Nijmegen, natuurgebied de Maashorst en in het Groene Woud. Zowel ochtend – middag – dagtochten, als 2 daagse (vr-za) of 3 daagse  (vr-za-zo). De wandelingen zijn per dag tussen de 16 – 20 km. (dagdeel ca 10 km)  Onze lunch nemen we zelf mee voor onderweg. Ieder dagdeel starten we met enkele Chi Kung oefeningen, een gedicht en een intentie. Zie ook: Stiltewandelingen. Eenvoudige maar sfeervolle overnachtingen kunnen we voor je reserveren of aanbevelen. Voor meer informatie en individuele vertrekmogelijkheden: stuur een e-mail. Ook mogelijk voor privé groepjes. Voor de eerstvolgende vertrekdatum in kleine groep: zie Agenda.

 

Mindful wandelen in de winterzon.
Van 13 december 2024 tot 15 januari 2025  gaan we weer naar het heerlijke rustige, groene eiland la Palma, waar we sinds 2011 jaarlijks genieten met yoga/wandelweken voor groepen en individuele arrangementen. Een week vol zon, ruimte, rust maar ook gezelligheid, prachtige natuur, heerlijke wandelingen, massages en yogalessen.

Dit jaar organiseer ik een wandel -5- daagse waarin optioneel ochtendyoga.
De top 5 van de mooiste wandelingen op het eiland zitten in dit programma! Kijk voor meer foto’s op onze Facebookpagina.. Wandel je mee? Er zijn diverse dagen mogelijk om aan te haken zodat je zelf de meest optimale vertrekdatum en vlucht kunt kiezen. Vluchten vanaf Dusseldorf en/of in de week ruim voor kerst of na Oud & Nieuw zijn het voordeligste. Boek tijdig, dan is er ook nog voldoende keuze in de overnachtingen. Wij kunnen je hierin adviseren. 

Heb je interesse? Neem contact op voor de uitgebreide informatie en een prijsopgave op basis van jouw wensen.

Voel de ruimte, de rust en de tijd om te doen waar je zin in hebt; actief zoals wandelen of fietsen of lekker een middag naar het strand of naast het zwembad. Als je eenmaal op la Palma bent, is het zeer de moeite om het gastvrije vriendelijke eiland te verkennen en om mee te gaan met onze (wandel)excursies waarmee je op de mooiste plekken en de diverse vegetatiezones van het eiland zult komen. We nemen je ook mee naar lokale markten en restaurantjes en vinden het belangrijk om de Palmeros zoveel mogelijk te steunen, zeker nadat ze de vulkaanramp in 2021 hebben meegemaakt. Sindsdien is alle steun, ook toeristische inkomsten, daar nog meer welkom om de lokale economie te ondersteunen.

Het Canarische eiland La Palma wordt ook wel het groene eiland genoemd. Je kunt, in de prachtige en zeer gevarieerde natuur met verschillende vegetatiezones, heerlijke wandeltochten op la Palma maken. Op ieder niveau qua zwaarte en qua lengte. Met of zonder begeleiding. Er zijn vele gemarkeerde wandelpaden en je kunt op afspraak ook worden afgezet en opgehaald bij start/eindpunten van tochten.

Klik voor foto’s en ervaringen van deelnemers aan onze yoga/wandelweken op de Facebook button via de homepage.

Iedereen (vanuit heel Nederland en België wordt jaarlijks geboekt) kan deelnemen; jong, oud, met of zonder ervaring. Wil je op de hoogte blijven, stuur een e-mail en volg onze Facebookpagina.
Zin om mee te gaan naar dit heerlijke eiland? Vraag ons om het uitgebreide programma en het boekingsformulier door te mailen. Hoe eerder men een vlucht boekt, hoe voordeliger de vluchtprijs. Wacht er niet te lang mee. Het is verstandig eerst de vlucht (let op: vlucht boeken naar SPC!!) te regelen en dan pas een arrangement bij ons te boeken. Individueel of aansluiten in een groep: vraag ons naar de mogelijkheden.

Mindfulness en Yoga op la Palma

In de ochtenden is er keuze (afhankelijk van het gekozen arrangement) uit Mindfulness, Chi Kung en/of Yoga. Bij mooi weer, en dat is het bijna altijd, op het prachtige en rustige strand. Indien nodig beschikken we over een lesruimte met dakterras om binnen of overdekt de lessen te kunnen geven. 

De yogalessen zijn op ieder niveau mee te doen en ongeacht leeftijden. Heerlijk om de dag vitaal te beginnen, goed voor lichaam en geest en om ons voor te bereiden op de wandelingen. Er wordt afwisselend les gegeven in Hatha (mild intensief / yin en yang) als in Easy Vinyasa (vloeiende opeenvolgende bewegingen). We doen oefeningen voor evenwicht (geestelijk en lichamelijk), lichaamshouding, voor kracht en soepelheid. We werken in aandacht met adem en energie en sluiten af met een ontspanning.

In de namiddag (afhankelijk van jouw arrangement en de gekozen wandelingen) is er keuze uit Mindfulness, Yin Yoga of Chi Kung. In de avonden en tussendoor kun je op afspraak terecht voor een Ontspanningsmassage of Shiatsu behandeling.

Tevens mogelijk om een compacte en intensieve Mindfulness basistraining te volgen (MBSR). Bij interesse, stuur een e-mail.

Wandelen op la Palma
Het zuiden van La Palma biedt een jong vulkanisch landschap en in het noorden zien we diepe kloven en kleine authentieke dorpjes. Midden op het eiland rijzen de toppen van de enorme erosiekrater de Caldera de Taburiente tot een hoogte van meer dan 2400 meter. Uiteraard bezoeken we ook de gevolgen en zien we de enorme lava massa van dichtbij die na de vulkaanuitbarsting bij el Cumbre Vieja (sindsdien heeft ze een nieuwe naam van de Palmeros gekregen: El Tajogaite) in het najaar van 2021 een deel van het eiland heeft bedekt. Indrukwekkend om te zien en om de aangrijpende verhalen te horen.

Met onze beschikbare huurauto’s rijden we in korte tijd van noordwest naar midden of zuid of naar een mooi plekje aan een strand. Het is een klein en makkelijk eiland om er rond te rijden, bijv. richting noorden, waar we op de top de “Roque de Muchachos” bewonderen en vervolgens gaan wandelen door een groene diepe kloof. We wandelen ook door de Barranco kloof, langs watervallen, door nevelwoud en over oude boerenpaadjes in de omgeving van Las Tricias, langs zeer gevarieerde vegetatie en de beroemde Palmese drakenbloedboom, die het grootste ( en oudste?) van het eiland zou zijn, om vervolgens langs de grotten van Buracas te komen, waar ooit de eerste bewoners van La Palma hebben gewoond. Ook bezoeken we een wekelijkse gezellige lokale markt op la Palma en we maken (stilte)wandelingen in de Caldera de Taburiente.