Yogavakanties

Heerlijke Yoga & wandelweek op het groene Canarische eiland: La Palma

We hopen in de winter van 2022-2023 weer naar dit heerlijke eiland te mogen gaan, waar we al sinds 2011 jaarlijks volop van genieten.
Een week vol zon, ruimte, rust maar ook gezelligheid, prachtige natuur, heerlijke wandelingen, massages en yogalessen.

Groepsweek: vanaf 624 euro p.p.  excl. BTW
(op basis van 2 persoonskamer) incl. transfers, lessen, excursies, autohuur etc.
Neem contact op voor de uitgebreide informatie.

Naast het beoefenen van yoga en meditatie is het ook echt een vakantieweek; lekker de ruimte en de tijd om te doen waar je zin in hebt; actief zoals wandelen of fietsen, of lekker een middagje naar het strand of naast het zwembad. Wil je eens een les overslaan, is dat prima. Kies waar jij behoefte aan hebt. Als je eenmaal op la Palma bent, is het zeer de moeite om het eiland te verkennen. Het is vrijblijvend maar zeker gezellig om mee te gaan met onze (wandel)excursies waarmee je op de mooiste plekken van het eiland kunt komen.

Het Canarische eiland La Palma wordt ook wel het groene eiland genoemd. Je kunt, in de prachtige en zeer gevarieerde natuur met verschillende vegetatiezones, heerlijke wandeltochten op la Palma maken. Op ieder niveau qua zwaarte en qua lengte. Met of zonder begeleiding. Er zijn vele gemarkeerde wandelpaden te vinden.

Parallelprogramma
Wil je mee naar La Palma maar iets anders doen dan yoga? Gelijktijdig of aansluitend is er een fiets- en/of wandelprogramma mogelijk. Dat kan met of zonder begeleiding. Wij hebben de mooiste individuele wandelingen in een parallel lopend arrangement opgenomen. Daarin de keuze uit ochtend- middag of dagtochten. Vraag ons naar de informatie.

Iedereen (vanuit heel Nederland en België wordt jaarlijks geboekt) kan deelnemen; jong, oud, met of zonder ervaring. Wil je op de hoogte blijven en/of reviews van deelnemers en meer foto’s zien: volg onze nieuwsbrief en onze Facebookpagina.
Zin om mee te gaan naar dit heerlijke eiland? Vraag ons om het uitgebreide programma en het boekingsformulier door te mailen. Hoe eerder men een vlucht boekt, hoe voordeliger de vluchtprijs. Wacht er niet te lang mee. Het is verstandig eerst de vlucht (let op: vlucht boeken naar SPC!!) te regelen en dan pas dit arrangement te boeken. Individuele verlenging: vraag ons naar de mogelijkheden.

Yoga op la Palma

In de ochtenden is er yogales met aansluitend meditatie en ontspanning. Bij mooi weer (bijna altijd!) op het prachtige en heerlijk rustige strand. Indien nodig beschikken we over een lesruimte met dakterras om binnen of overdekt de lessen te kunnen geven. 

De yogalessen zijn op ieder niveau mee te doen en ongeacht leeftijden. Heerlijk om de dag vitaal te beginnen, goed voor lichaam en geest. Er wordt afwisselend les gegeven in Hatha (mild intensief) als in Easy Vinyasa (vloeiende opeenvolgende bewegingen).We doen oefeningen voor ons evenwicht (geestelijk en lichamelijk), onze lichaamshouding en voor onze soepelheid. We werken in aandacht met adem en energie (prana = levensenergie) en doen daarbij spierversterkende en ontspanningsoefeningen.

Wandelen op la Palma
Het zuiden van La Palma biedt een jong vulkanisch landschap en in het noorden zien we diepe kloven en kleine authentieke dorpjes. Midden op het eiland rijzen de toppen van de enorme erosiekrater de Caldera de Taburiente tot een hoogte van meer dan 2400 meter. Dit alles ligt binnen de mogelijkheden om deze week te bewonderen. Met onze beschikbare huurauto’s rijd je in korte tijd van noordwest naar midden of zuid of naar een mooi plekje aan een strand. Het is een klein en makkelijk eiland om er rond te rijden. We rijden gezamenlijk richting noorden, waar we op de top de “Roque de Muchachos” bewonderen en gaan wandelen door een groene diepe kloof. We wandelen ook een middag door de Barranco kloof en over oude boerenpaadjes in de omgeving van Las Tricias, langs zeer gevarieerde vegetatie en de beroemde Palmese drakenbloedboom, die het grootste van het eiland zou zijn, om vervolgens langs de grotten van Buracas te komen, waar ooit de eerste bewoners van La Palma hebben gewoond. Ook bezoeken we een wekelijkse gezellige lokale markt op la Palma en we maken een stiltewandeling in de Caldera de Taburiente. Alle wandelingen en excursies zijn vrijblijvend om aan mee te doen.