Over ons

Ellen Korstanje

De meeste groepslessen en activiteiten vinden plaats onder de ruim 25 jaar ervaren en gediplomeerde begeleiding van Ellen Korstanje; zij is de enthousiaste en drijvende kracht achter Beweeg en Leef, wat ze in 2010 heeft opgestart.

Jaarlijks volgt ze diverse bijscholingen om bij te blijven, inspiratie op te doen en voor de diverse licentieverlengingen. Ze is tevens in het bezit van een geldig EHBO en reanimatie diploma.

Ellen verzorgt sinds 2010 als gediplomeerd coach en HBO gecertificeerd Mindfulness trainer (opgeleid bij See True en aangesloten bij de beroepsvereniging) individuele coachtrajecten en de Mindfulness trainingen. Ze heeft als verdieping o.a. Compassietrainingen, Geweldloze Communicatie,  Insight Dialogue, Zen-, en Vipassana meditaties/retraites gevolgd en de Mindfulness Based Compassionate Living voor (G)GZ professionals.

Met het oprichten van Beweeg en Leef is Ellen, naast haar toenmalige sport- en dansgroepen, begonnen met het geven van yogalessen na scholing bij o.a. Ron van der Post, Tonnie Goes, Marc st. Pierre, Eric Staals, Paul Grilley) Ze volgt regelmatig workshops en bijscholingen in o.a. Hatha, Vinyasa Easy Flow, Iyengar, Yin Yoga, Emotioneel Lichaamswerk, Yoga Nidra, Thai Yoga Massage, Tai Chi, Meridianenleer, Ademscholing Dixhoorn, Chi Kung, Do -in Yoga. Shiatsu kwam in 2015 op haar pad en dat voelde zo goed dat ze in 2016 bij de Academie van Qing Bai een 3 jarige opleiding is gaan volgen tot Shiatsu therapeut. In 2019 is ze succesvol afgestudeerd.

           “Practice what you preach”
        

Als HBO breedtesport begeleider heeft ze sinds 1990 leservaring opgebouwd en zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in o.a. MBvO / ouderen, chronische aandoeningen, sportief wandeltrainer en nordic walking trainer (KNAU), leefstijlcoaching met specifieke doelgroepen (Beweegkuur NISB 2010 / tegenwoordig bekend als GLI = Gecombineerde Leefstijl Interventie) Galm projecten en HIB-sportbegeleiding voor hart- en vaat patiënten. Beweeg en Leef is aangesloten bij de Harteraad.

Marijke Delforterie

Sinds januari 2020 heeft Marijke zich met haar seniorengroepen yoga bij Beweeg en Leef aangesloten. Zij is met haar 30 jaar aan leservaring een zeer ervaren en gediplomeerde yogadocente en verzorgt een aantal seniorenyogalessen en de stoelyoga in de Meteoor.

Sinds 1991 werkt ze als Hatha-yogadocente met specialisatie “volwassenen en senioren”.

Door het volgen van jaarlijkse en regelmatige bijscholingen en workshops blijven haar yogalessen zeer gevarieerd en zitten er ook elementen in van Dru yoga en Dru meditatie waarin Marijke zich de afgelopen jaren verder heeft verdiept.

Diverse docenten van de Dru- opleidingen hebben haar geïnspireerd, met name Michiel van Schaveren, Erik van Velzen en Jolanda Jonker. Vanuit de Hatha opleiding is dat Marijke Ludwig, met specialisatie in houding, bekkenbodem, voeten en wervelkolom.

 Eind 2018 heeft Marijke de stoelyoga bijscholing van Paula Jap Tjong afgerond, zodat ook de mensen die moeilijk tot niet meer op de mat kunnen oefenen, op een volwaardige manier yoga kunnen doen. Ondertussen zijn er twee Stoelyoga groepen bijgekomen binnen Beweeg en Leef en geeft Marijke met veel plezier les in de seniorengroepen.

Een gram praktijk is beter dan tonnen theorie.
Swami Sivananda

Met het 10 jarig jubileumjaar in 2020 verzorgt Ellen, ondertussen samen met collega Marijke, wekelijks lessen voor gemiddeld 200 deelnemers per week.