Versterk je immuunsysteem door minder stress

Versterk je immuunsysteem door minder stress

Het najaar is begonnen en daarmee veranderen onze gewoontes en behoeften. Net zoals in de natuur is het voor ons ook tijd om meer los te laten en wat meer naar binnen te keren. Als je veel druk(te) voelt in je hoofd of last hebt van zorgen of stress is rust en ontspanning nog belangrijker. Om gezond en veerkrachtig te blijven en je immuunsysteem zo optimaal mogelijk te laten werken is het o.a. belangrijk om gezond te eten, voldoende te slapen en te bewegen maar ook om stress te vermijden of te verminderen.

Stress heeft namelijk een grote invloed op ons hormoonstelsel, het ontregelt het hormoon cortisol. Je gevoeligheid voor dit hormoon gaat achteruit als je regelmatig (chronische) stress hebt. Een ontregelde cortisolhuishouding belemmert een goed functioneren van je spijsvertering en van je immuunsysteem waardoor je vatbaarder bent voor infecties en (laagdradige) ontstekingen maar het belemmert ook je slaapritme wat vervolgens negatieve gevolgen kan geven in je dagelijkse functioneren. Zorg er dus voor dat je niet in een neerwaartse spiraal komt en geef aandacht aan een gezonde, bewuste en ontspannen leefstijl. Wil je hulp of advies hierin, neem Contact op.

Met Mindfulness leer je om meer te ontspannen, beter te ademen en om met aandacht in het moment te zijn,  uit het hoofd te gaan en meer te (durven) voelen en in contact met je lichaam te zijn. Je leert anders omgaan met moeilijke dingen die soms in jou spelen maar ook in de wereld om je heen. De buitenwereld vraagt veel van ons en het beoefenen van Mindfulness vergroot onze veerkracht en biedt meer rust en vertrouwen, lees meer over Mindfulness.

Interesse in een training: 8 bijeenkomsten /vergoeding mogelijk via de meeste aanvullende verzekeringen, kijk op: Basistraining.

Individuele introductie sessie via Zoom is mogelijk; zie Agenda.

Weet je nog niet of je een training wilt volgen? Of heb je het gedaan maar wil je met anderen mediteren en inspiratie opdoen? Kom dan eens naar onze maandelijkse Mindfulness avond . Eerstvolgende datum: zie Agenda.

Wil je wekelijks meer aandacht geven aan jouw ontspanning, een betere energiestroming, meer balans in lichaam & geest: volg één van onze Yogalessen.

Heb je bepaalde klachten, verminderde weerstand, te weinig energie, chronische spanningen of burn-out? Reserveer dan een Shiatsu behandeling. Via Shiatsu technieken kan je zenuwstelsel, je hormoonhuishouding en de energie in jouw lichaam en in de organen meer in balans gebracht worden waardoor je immuunsysteem sterker wordt. Deze behandelingen worden vergoedt door de meeste aanvullende verzekeringen. Lees meer over Shiatsu.

Beweeg en Leef biedt aandacht en begeleiding voor body én mind.