Lenteoffensief Yogadocenten

Lenteoffensief Yogadocenten

-persbericht-

Corona trekt al veel te lang een wissel op het welzijn van alle burgers. Dit blijkt ook duidelijk uit een peiling van het Trimbos instituut. Veel Nederlanders worstelen met psychische klachten, slaapproblemen en gevoelens van emotionele eenzaamheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat yoga een weldadig effect heeft op het mentale en fysieke welbevinden van beoefenaars. Daarbij staat het ook voor verbinding en community.

“En dat is waar wij voor gaan in ‘Springtime’. Wij willen weer open in een veilige omgeving en met ons door de overheid goedgekeurde protocol. We hebben samen met alle yoga ondernemers en docenten laten zien dat we yogalessen op een verantwoorde en veilig manier mogelijk maken. We hopen, met alle 1,6 miljoen yogi’s, dat we weer snel mogen opstarten. Daarom vragen we aan iedereen om zaterdag letterlijk en figuurlijk het spinrag, sores en stof van het afgelopen jaar uit de yogamat te kloppen en op hun mat te springen. “ aldus de Vereniging Yogascholen Nederland. “De bedoeling van deze landelijke actie is dat iedereen die meedoet een foto maakt van zijn/haar ‘Spring op je mat moment’. Dat kan de hele dag waarna men de foto kan delen via social media, tag en mention de Vereniging op Facebook en Instagram en gebruik de hashtags #springopjemat #yogadoetietsmetje #yogascholenopen”.

Beweeg en Leef, centrum voor beweging, leefstijl en coaching, doet ook mee.  Zij verzorgt in Oss en omgeving sinds 10 jaar wekelijks voor bijna tweehonderd deelnemers in de week zeer toegankelijke yogalessen in diverse wijken, zowel in de ochtenden voor actieve senioren en stoelyoga als yoga voor volwassenen in de avonden. Eigenaar Ellen Korstanje: “We bieden lessen in ruime zalen, met goede ventilatie, veel onderlinge afstanden door kleine groepen en er is triage vooraf. Afgelopen jaar ging dat tussen de lockdowns door prima en waren er mede door ons strenge protocol nul besmettingen. Hoewel bijna iedereen, waaronder veel ouderen, nu meedoet met onze Zoom lessen, snakt men ernaar om weer in de zaal les te ontvangen en om weer sociaal contact met elkaar te hebben. Ik zie en spreek veel mensen die te lang stil en/of eenzaam thuis zitten te wachten of voor wie een online les niet haalbaar is. Men gaat zienderogen achteruit in fysieke en/of mentale gezondheid. We hopen dan ook dat de overheid het belang van bewegen niet alleen uitspreekt maar eindelijk ook eens in actie omzet door de sport - en de yogascholen weer open te stellen en te beschouwen als essentiële sector.