Adem je gezonder

Adem je gezonder

Onze longen zijn net zoals de bomen op onze aarde enorm belangrijk voor onze gezondheid en om te kunnen leven. We moeten er dan ook goed voor zorgen. Afgelopen herfstperiode was ADEM het thema binnen een lessenreeks waarin we iedere week diverse ademtechnieken behandeld en geoefend hebben in alle yoga groepen. Daarbij werd uitleg gegeven wat bepaalde technieken maar ook wat stagnaties door stress en spanning of bepaalde aandoeningen voor je gezondheid en je nachtrust kunnen betekenen en hoe je het nodige kunt optimaliseren. Zowel activerende, energie gevende als ontspannende, kalmerende, stress reducerende technieken en uitleg over de functie van het gebruik en het verlengen van pauzes tussen een inademing en uitademing... alles is langs gekomen. We sluiten komende week het lesseizoen af met een mooie lange ademsessie op prachtige bijbehorende ademmuziek die ca. een half uur duurt, vooraf eerst diverse losmakende en opwarmende yogaoefeningen. Heb je zin om mee te doen? Stuur dan een berichtje.

Deze special wordt gegeven op 12 en 14 december 2023, het opent je hart en verbetert je longcapaciteit. De ademtechniek verfrist, geeft je ruimte en vervult je met nieuwe levensenergie. Een heerlijke liefdevolle boost met mooie intenties waarmee we ons lesjaar gaan afsluiten. Daarna nemen we een paar weken tijd voor wat rust en een vitamine boost tijdens onze jaarlijkse yoga & wandel weken in de zon op la Palma.

In 2024 gaan we lekker verder met diverse (en ook weer nieuwe) ademtechnieken, deze krijgen altijd veel aandacht in mijn lessen.

Op 11 januari 2024 starten de eerste avondlessen weer in Oss.  Kom je een gratis proefles meedoen?
Er is een milde yinne yogales om 19.15 uur en een mild-intensief lesuur met zowel yinne als yange oefeningen om 20.30 uur. Voor 65 plussers zijn er diverse ochtendgroepen, zie Lesrooster.

Ik wens iedereen alvast fijne feestdagen en alle gezondheid, geluk en ademkracht voor 2024!