Stilte activiteitenStilte is niet de afwezigheid van geluid maar je niet laten afleiden door lawaai.
Nin Sheng

Stiltewandeling

Meditatief rustig lopen met onderweg Mindful Movements.

Wandelen met elkaar en toch alle aandacht voor rust, ruimte en stilte. Door het tempo eruit te halen, kalm te lopen in stilte en je aandacht te richten op wat je ziet, hoort en voelt, zul je ervaren dat het rustiger wordt in je hoofd. Het helpt je om in het hier en nu te zijn. Het samen met anderen in stilte lopen versterkt deze ervaring. Je voelt meer verbinding met de natuur. Je maakt bewuster gebruik van je zintuigen: zien (ogen), horen (oren), ruiken (neus), voelen (tastzin) en proeven (mond, smaak). Je gedachten kunnen even gelaten worden voor wat ze zijn.

Aan het begin ontvangt men een individuele opdracht of iets ter inspiratie mee voor onderweg. Duur: vanaf 30 tot 60 minuten, afhankelijk van het programma.

De wandeling kan (op verzoek of binnen een workshop) uitgebreid worden met Mindful Movements / Chi Kung oefeningen en/of uitleg over de Chinese 5 elementenleer. Het element van het betreffende seizoen zal dan de aandacht krijgen. Daarbij worden bijpassende energetische oefeningen gedaan.

Iedere 3e maandagavond van de maand: Mindful Walking (indien goed weer) bij onze Sangha.

Van april tot oktober is er iedere 2e woensdagavond van de maand: Stiltewandeling voorafgaande aan onze Meditatie avonden

In de agenda is de volgende datum van een stiltewandeling terug te vinden of meld je aan voor de nieuwsbrief waarin ze genoemd worden.

Mindful Eating
Iedere 3e maandagavond van de maand: genieten van heerlijk eten met gelijkgestemden in onze Sangha. Lees meer informatie: Sangha.

Samen mediteren:
Meer informatie: Meditatie avonden en/of Sangha.

Stilteochtenden “Mindful Morning”
Een aangename ochtend in stilte, met meditatie, adem – en aandachtsoefeningen en een heerlijke eindontspanning.

Een variatie hierop is de workshop Chi Yoga: met Mindfulness, Yin Yoga, Do – In yoga en Chi Kung.  Dit wordt 5x per jaar volgens de TCM / de Chinese 5 elementenleer aangeboden. Daarin kennen ze 5 seizoenen. Lees meer informatie: Chi Yoga