Meditatie avonden

          Mindfulness  – Meditatie – Ontspanning

Iedere 2e maandagavond van de maand kun je meedoen aan een Mindfulness les. Kijk bij Tarieven voor meer informatie en in de Agenda voor de exacte (start)data van deze terugkom/oefen bijeenkomsten. Zie je geen datum staan, stuur een e-mail en geef je alvast op. Bij voldoende deelnemers gaat een avond (of reeks van 4 lessen) door en ontvang je bericht.

Tip: wil je wekelijks met de factoren van Mindfulness oefenen, mindful bewegen, meer ontspannen en ademtechnieken beoefenen, kom dan eens meedoen met Mindful Yoga; iedere donderdagavond om 19.00 uur.

Wat doen we:
Diverse meditaties en ademoefeningen en wat herhaling & verdieping vanuit de basistraining waarbij we in het hier-en-nu focussen en ons bewustzijn vergroten. Sommige oefeningen zijn geschikt om tussendoor te doen en als voorbereiding op een langere meditatie die volgt; we houden ons lichaam soepel, rustig, de energiebanen vrij en onze geest kalm.

In meditatie smelt alles samen en dit brengt ons meer evenwicht (geestelijk en lichamelijk) en in contact met onszelf. De meditaties zijn per oefenavond wisselend; zowel geïnspireerd vanuit Zen als Vipassana. We sluiten de les af met een uitgebreide bodyscan.

Door meditatie te combineren met adem – en energie oefeningen (geïnspireerd vanuit Chi Kung en meridianenleer TCM) maak je energie vrij en krijg je op een ontspannen manier meer voeling met je lichaam en meer rust van binnen: je vitale (levens)energie kan beter stromen. Het ervaren om meer in je lichaam te zijn, en in een diepere rust te komen, geeft je de mogelijkheid om beter in contact en in balans te zijn, je grenzen te (her)kennen en meer te vertrouwen op en te zorgen voor jezelf.

In de uitleg bij Mindfulness Basistraining kun je teruglezen wat de positieve effecten van meditatie voor je kunnen zijn als je dit regelmatig beoefent.

In meditatie word je je bewust van je innerlijke ruimte en stilte en raak je vrij van alle  gedachten en oordelen. Dat brengt je op een diepere laag in jezelf. Er worden diverse toegankelijke meditaties aangeboden waarmee je kunt ontdekken wat bij jou past. Zowel geschikt voor beginners om te leren mediteren als voor gevorderden om te blijven oefenen. Deze avonden bieden tevens aansluiting op de cursusinhoud van de Mindfulness trainingen; om tijdens of na afloop van je basistraining je beoefening te verdiepen en voort te zetten. 

Wat heb je nodig:
Makkelijke, loszittende kleding, warme sokken en eventueel een extra vest of trui en een flesje water. Neem gerust je eigen meditatiekussen of -bankje of -stoeltje mee als je die hebt. In de ruimte zijn ook wat spullen aanwezig en je kunt ook gewoon op een stoel zitten als je wilt.

Graag tijdig opgeven i.v.m. maximum aantal deelnemers. Indien vol, kun je je opgeven voor de wachtlijst en/of een losse les. Als een vaste deelnemer dan een keer afwezig is, ontvang je bericht om op die avond aan te sluiten.
Tarieven

Iedere 4e maandagavond van de maand: mindful eten & mindful wandelen (bij slecht weer meditaties binnen). Meer informatie: Sangha.