Basistraining

Mindfulness is een manier om aandacht te geven, bewust, in dit moment, zonder oordeel.
J. Kabat Zinn
Grondlegger MBSR Methode

“Prof. Dr. Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, deed onderzoek naar Mindfulness: ‘Waarom en hoe mindfulness werkt, weten we nog niet precies. Wel weten we dat mensen die veel piekeren, sneller depressief en angstig zijn. En mindfulness werkt goed tegen piekeren … Wie een paar keer depressief is geweest, heeft 90 procent kans om opnieuw een depressie te krijgen. Oefenen met mindfulness halveert die kans”.

Meer in aandacht leven en anders leren omgaan met stress, zorgen, angst of pijn

Basistraining Mindfulness / Aandachtstraining
individueel of groepstraining in Oss, Schaijk of online
maandagmiddag of -avond, dinsdagmiddag, vrijdagmiddag

Tevens bedrijfstrainingen op maat, mogelijk op onze of op uw eigen locatie. Vraag ons om advies en een offerte aangepast naar uw wensen.

Mindfulness is bewust in het moment en zonder oordeel aanwezig zijn. Je leert beter
omgaan met veranderingen en moeilijke kwesties. Soms speelt iets in jezelf maar soms zijn het dingen die om jou heen gebeuren. Dit is een training voor jouw mentale gezondheid; je traint je brein in het verbeteren van mentale veerkracht, om meer open, flexibel, milder en minder oordelend (allereerst naar jezelf) te zijn, meer geduld en betere concentratie. Het leert je beter te ontspannen, kalm te blijven en rustig door te ademen, ook in het moeilijke. Het bevordert je zelfbeeld, zelfacceptatie en zelfcompassie.

Praktische basiscursus met theorie en oefeningen in 8 bijeenkomsten.
De lessen zijn wekelijks of om de week zodat je wat meer tijd hebt om tussendoor te oefenen. Als je wilt, duurt de cursus bewust wat langer zodat je met ondersteuning Mindfulness structureler in je dagelijkse leven kan gaan brengen. Het kost nu eenmaal tijd om nieuwe gewoontes aan te leren. Onze bijeenkomsten zijn concreet, nuchter en helder. Je kunt als je wilt gewoon op een stoel zitten,  er hangt niets zweverigs omheen.

Eerstvolgende start basistraining Mindfulness: Zie Agenda.

Individuele trajecten kunnen indien gewenst ook online. 
De start is voor individuele sessies op aanvraag, daarin zijn meer mogelijkheden qua dagen/tijden. Mail of bel gerust voor meer informatie.

Meditatie is geen doel maar een middel of methode die je bij Mindfulness toepast. Je leert waarnemen en wordt toeschouwer van je gedachten, emoties en gevoelens. Je leert er anders mee omgaan. Er worden diverse vormen en technieken aangereikt.

Door meditatie gaat de bloeddruk omlaag, de hartslag wordt rustiger, het immuunsysteem en het geheugen (de concentratie) wordt verbeterd. Je leert ontspannen.

                  

Meer effecten:

positievere levenshouding en zelfbeeld, meer zelfvertrouwen,
betere nachtrust en kunnen genieten in het hier-en-nu,
dichter bij jezelf, je gevoel en binnen je grenzen kunnen blijven,
vergroten van empathisch vermogen, (zelf)compassie,
flexibiliteit en emotionele stabiliteit,
verminderen van angst of stress gerelateerde klachten, minder last van piekeren

Uit onderzoek blijkt dat Mindfulness positieve effecten heeft bij de volgende klachten:
te hoge bloeddruk; hart of vaatproblemen, psychische zoals stress gerelateerde of depressieve klachten, angstklachten, concentratieproblemen, slechte nachtrust, burn-out.

Onze trainingen kunnen in aanmerking komen voor vergoeding via de meeste (aanvullende) verzekeringen en worden gegeven door Ellen Korstanje; gecertificeerde en ervaren categorie 1 Mindfulness trainer, aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN. en in het Mindfulness register.

     

Check je verzekeringspolis of bij je werkgever voor declaratiemogelijkheden.

Tevens bieden wij Vervolgtrainingen en  Oefenavonden in Oss.

Neem contact op voor de uitgebreide beschrijving en de tarieven van de basistraining.