Basistraining

Mindfulness is een manier om aandacht te geven, bewust, in dit moment, zonder oordeel.
J. Kabat Zinn
Grondlegger MBSR Methode

“Prof. Dr. Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, deed onderzoek naar Mindfulness: ‘Waarom en hoe mindfulness werkt, weten we nog niet precies. Wel weten we dat mensen die veel piekeren, sneller depressief en angstig zijn. En mindfulness werkt goed tegen piekeren … Wie een paar keer depressief is geweest, heeft 90 procent kans om opnieuw een depressie te krijgen. Oefenen met mindfulness halveert die kans”.

Meer in aandacht leven en anders leren omgaan met stress, zorgen, angst of pijn

Basistraining Mindfulness / Aandachtstraining:
individueel of groepstraining in Oss of online.
Maandagavond, dinsdagmiddag of -avond.
Tevens bedrijfstrainingen op onze of op uw eigen locatie.

Mindfulness is bewust in het moment en zonder oordeel aanwezig zijn. Je leert beter
omgaan met veranderingen en moeilijke kwesties. Soms speelt iets in jezelf maar soms zijn het dingen die om jou heen gebeuren. Je traint je brein in het verbeteren van mentale veerkracht, om milder en minder oordelend (allereerst naar jezelf) te zijn, meer geduld en concentratie. Het leert je beter te ontspannen en rustig door te ademen, ook in het moeilijke.

Praktische basiscursus met theorie en oefeningen in 8 bijeenkomsten.
Bij ons krijg je om de week les zodat je wat meer tijd hebt om tussendoor te oefenen en langer de tijd om met ondersteuning Mindfulness in je dagelijkse leven te brengen. Het kost nu eenmaal tijd om nieuwe gewoontes aan te leren. Onze bijeenkomsten zijn concreet, nuchter, helder, je kunt als je wilt ook gewoon op een stoel zitten en er hangt niets zweverigs omheen.

Eerstvolgende start basistraining Mindfulness in Oss: Zie Agenda.

Als we vanwege overheidsmaatregelen niet live op de leslocatie bij elkaar kunnen komen, kan de training online via Zoom sessies plaats vinden.
Individueel kan een online training starten op aanvraag en zijn er wat meer mogelijkheden qua dagen/tijden.  Mail of bel gerust voor informatie.

Meditatie is geen doel maar een middel of methode die je bij Mindfulness toepast. Je leert waarnemen en wordt toeschouwer van gedachten, emoties en gevoelens. Je leert er anders mee omgaan.

Door meditatie gaat de bloeddruk omlaag, de hartslag wordt rustiger, het immuunsysteem en het geheugen (de concentratie) wordt verbeterd. Je leert ontspannen.

                  

Meer effecten:

positievere levenshouding en zelfbeeld, meer zelfvertrouwen,
betere nachtrust en kunnen genieten in het hier-en-nu,
dichter bij jezelf, je gevoel en binnen je grenzen kunnen blijven,
vergroten van empathisch vermogen, (zelf)compassie,
flexibiliteit en emotionele stabiliteit,
verminderen van angst of stress gerelateerde klachten, minder last van piekeren

Uit onderzoek blijkt dat Mindfulness positieve effecten heeft bij de volgende klachten:
te hoge bloeddruk; hart of vaatproblemen, psychische zoals stress gerelateerde of depressieve klachten, angstklachten, concentratieproblemen, slechte nachtrust, burn-out.

Onze trainingen kunnen in aanmerking komen voor vergoeding via (aanvullende) verzekering en worden gegeven door een gecertificeerde ervaren categorie 1 Mindfulness trainer, aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN.


Check je verzekeringspolis voor de vergoedingen.

Ook zijn er Vervolgtrainingen en maandelijkse Oefenavonden.

Neem contact op om de uitgebreide beschrijving en de tariefmogelijkheden van deze basistraining te ontvangen.