Basistraining

Mindfulness is een manier om aandacht te geven, bewust, in dit moment, zonder oordeel.
J. Kabat Zinn
Grondlegger MBSR Methode

“Prof. Dr. Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, deed onderzoek naar Mindfulness: ‘Waarom en hoe mindfulness werkt, weten we nog niet precies. Wel weten we dat mensen die veel piekeren, sneller depressief en angstig zijn. En mindfulness werkt goed tegen piekeren … Wie een paar keer depressief is geweest, heeft 90 procent kans om opnieuw een depressie te krijgen. Oefenen met mindfulness halveert die kans”.

Meer in aandacht leven en anders leren omgaan met stress, zorgen, angst of pijn

Basistraining Mindfulness / Aandachtstraining:
individueel of groepstraining in Oss, Schaijk of online.
maandagavond, dinsdagmiddag, vrijdagmiddag

Tevens bedrijfstrainingen op maat, mogelijk op onze of op uw eigen locatie. Vraag ons om advies en een offerte aangepast naar uw wensen.

Mindfulness is bewust in het moment en zonder oordeel aanwezig zijn. Je leert beter
omgaan met veranderingen en moeilijke kwesties. Soms speelt iets in jezelf maar soms zijn het dingen die om jou heen gebeuren. Je traint je brein in het verbeteren van mentale veerkracht, om milder en minder oordelend (allereerst naar jezelf) te zijn, meer geduld en concentratie. Het leert je beter te ontspannen en rustig door te ademen, ook in het moeilijke.

Praktische basiscursus met theorie en oefeningen in 8 bijeenkomsten.
De lessen zijn wekelijks of om de week zodat je wat meer tijd hebt om tussendoor te oefenen. Als je wilt, duurt de cursus bewust wat langer zodat je met ondersteuning Mindfulness structureler in je dagelijkse leven kan gaan brengen. Het kost nu eenmaal tijd om nieuwe gewoontes aan te leren. Onze bijeenkomsten zijn concreet, nuchter en helder. Je kunt als je wilt gewoon op een stoel zitten en er hangt niets zweverigs omheen.

Eerstvolgende start basistraining Mindfulness: Zie Agenda.

Als we vanwege overheidsmaatregelen niet live op de leslocatie bij elkaar kunnen komen, kan de training online via Zoom sessies gewoon doorgaan.
Individuele trajecten kunnen indien gewenst ook online. 
De start is voor individuele sessies op aanvraag, daarin zijn meer mogelijkheden qua dagen/tijden. Mail of bel gerust voor meer informatie.

Meditatie is geen doel maar een middel of methode die je bij Mindfulness toepast. Je leert waarnemen en wordt toeschouwer van gedachten, emoties en gevoelens. Je leert er anders mee omgaan.

Door meditatie gaat de bloeddruk omlaag, de hartslag wordt rustiger, het immuunsysteem en het geheugen (de concentratie) wordt verbeterd. Je leert ontspannen.

                  

Meer effecten:

positievere levenshouding en zelfbeeld, meer zelfvertrouwen,
betere nachtrust en kunnen genieten in het hier-en-nu,
dichter bij jezelf, je gevoel en binnen je grenzen kunnen blijven,
vergroten van empathisch vermogen, (zelf)compassie,
flexibiliteit en emotionele stabiliteit,
verminderen van angst of stress gerelateerde klachten, minder last van piekeren

Uit onderzoek blijkt dat Mindfulness positieve effecten heeft bij de volgende klachten:
te hoge bloeddruk; hart of vaatproblemen, psychische zoals stress gerelateerde of depressieve klachten, angstklachten, concentratieproblemen, slechte nachtrust, burn-out.

Onze trainingen kunnen in aanmerking komen voor vergoeding via de meeste (aanvullende) verzekeringen en worden gegeven door Ellen Korstanje; gecertificeerde en ervaren categorie 1 Mindfulness trainer, aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN. en in het Mindfulness register.

Check je verzekeringspolis of bij je werkgever voor declaratiemogelijkheden.

Tevens bieden wij Vervolgtrainingen en maandelijkse Oefenavonden / Meditatieavonden in Oss.

Neem contact op voor de uitgebreide beschrijving en de tarieven van de basistraining.