Senioren Yoga

Senioren Yoga in Oss
Op dinsdagochtend en donderdagochtend bieden we seniorenlessen voor 60 – 80 plussers. Vanaf 60+ ben je welkom en betaal je het normale tarief, zie Tarieven en vanaf 67+ geldt een kortingstarief.

Vaak hoor ik senioren die me benaderen om les te komen volgen, zeggen “ik voel me helemaal geen senior, ik ben nog heel fit en zoek nog een actieve lesgroep”.  Je bent zo oud als je je voelt! Ik zie nog veel fitte 70 plussers in mijn lessen waarvan sommige wellicht fitter zijn dan een willekeurige 40-plusser. Daarom bieden we lessen op diverse niveaus en binnen jouw lesuur worden ook nog eens opties gegeven om oefeningen iets milder of intenser te maken.

Qua korting op de tarieven houd ik de pensioenleeftijd aan omdat er dan op financieel en sociaal vlak vaak veel verandert. Daarom zijn de seniorenlessen overdag en bieden we de mogelijkheid om gezellig een kop koffie met elkaar te drinken en met gelijkgestemden en leeftijdsgenoten in contact te zijn. 

In deze
yogalessen voor senioren zijn we bezig met dagelijkse soepelheid, evenwicht – en concentratie oefeningen, spierversterking en ontspanning in lichaam en geest. 

Er zijn verschillende niveaus mogelijk:

Mild: oefeningen op de mat (staand/zittend/liggend)
Zeer mild: oefeningen op de mat en waar nodig wordt er af en toe een stoel bij gepakt / veel oefeningen vanuit TCM – Chi Kung
Stoelyoga: deze les is gelijk aan zeer mild met oefeningen vanuit de TCM / Oosterse geneeskunde – Chi Kung

Kijk voor alle lestijden en bijbehorende niveaus in het weekoverzicht. Deze Yogalessen worden gegeven in ontmoetingscentrum de Meteoor in Oss; Leslocaties

Bel ons op voor een passend advies en kom daarna gerust eens een gratis proefles meedoen. 

Contact

Uit onderzoek is gebleken dat o.a. bij hart- en vaataandoeningen maar ook bij stress, burn-out of depressieve klachten het effect van het beoefenen van yoga zeer gunstig is. Zo daalt de bloeddruk en cholesterol en stijgt het welbevinden. Ook voor ouderen is yoga aan te raden. Naast de gezelligheid en de sociale contacten in en rond de les voorkomt men (dagelijkse) stijfheid, bevordert men het evenwicht, de stabiliteit, de algemene soepelheid, het welbevinden stijgt en vermindert eventuele (val)angst. Daarnaast werk je aan je concentratievermogen wat weer bijdraagt aan beter functioneren van de hersenen, meer ontspanning en een betere nachtrust.