Senioren Yoga

Senioren Yoga in Oss
Op dinsdagochtend en donderdagochtend bieden we speciale seniorenlessen (in de Meteoor in Oss) aan voor 65-plussers. 

In deze yogalessen voor ouderen zijn we bezig met dagelijkse soepelheid, evenwicht – en concentratie oefeningen, spierversterking en ontspanning in lichaam en geest. 

Er zijn verschillende niveaus mogelijk:

Mild: oefeningen op de mat (staand/zittend/liggend)
Zeer mild: oefeningen op de mat en waar nodig wordt er af en toe een stoel bij gepakt en worden stoelopties aangereikt (met kwartier extra lestijd) / oefeningen vanuit TCM – Chi Kung
Stoelyoga: deze les is gelijk aan zeer mild met oefeningen vanuit de TCM / Oosterse geneeskunde – Chi Kung

Kijk voor alle lestijden en bijbehorende niveaus in het weekoverzicht.
Deze Yogalessen in ontmoetingscentrum de Meteoor in Oss voor 65+, 75+ en 85+  kennen een speciaal voordeeltarief. Heeft u deze leeftijd, vraag ons er dan naar. 

Bel ons op voor een passend advies en kom gerust eens een gratis proefles meedoen. 

Contact

Uit onderzoek is gebleken dat o.a. bij hart- en vaataandoeningen maar ook bij stress, burn-out of depressieve klachten het effect van het beoefenen van yoga zeer gunstig is. Zo daalt de bloeddruk en cholesterol en stijgt het welbevinden. Ook voor ouderen is yoga aan te raden. Naast de gezelligheid en de sociale contacten in en rond de les voorkomt men (dagelijkse) stijfheid, bevordert men het evenwicht, de stabiliteit, de algemene soepelheid, het welbevinden stijgt en vermindert eventuele (val)angst. Daarnaast werk je aan je concentratievermogen wat weer bijdraagt aan beter functioneren van de hersenen, meer ontspanning en een betere nachtrust.