Wandelcoaching

"Move your body to still your mind"
Beweeg en Leef!

De voordelen van wandelend een gesprek voeren

Buiten bezig zijn en dus ook wandelcoaching biedt meerdere gezondheidseffecten, o.a. doordat dopamine en endorfine vrij komt waardoor je je wat lekkerder in je vel voelt maar ook je brein gaat beter functioneren. Bij een aantal hulpvragen is lopen in de buitenlucht zelfs zeer aan te raden, bijv. rondom verlies, rouw, bij emotionele uitputting, depressie, burn-out, overgangsklachten en bij het omgaan met chronische aandoeningen, waarbij meer bewegen én buiten bewegen van groot belang is. Denk daarbij aan o.a. diabetes, hart-, of vaatziekten of obesitas. In de buitenlucht bewegen en in het daglicht ( goed voor vitamine D) lopen of fietsen doet ieder mens veel goeds. Het “in de natuur zijn”, geeft een rustgevende, grondende en helende werking. Er komt serotonine vrij (ook wel gelukshormonen genoemd) waardoor je je fijner voelt. Het draagt bij aan een beter herstel, aan het verminderen van stress en een betere nachtrust.

Coaching bij Beweeg en Leef is concreet, helder en voelbaar. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van Motivational Interviewing technieken. Ik laat je bewuster naar jezelf kijken en je ontdekken wat je innerlijke drijfveren en je behoeften zijn. Ik fungeer als klankbord en nodig je uit om naar je gevoel te gaan, maar ook, indien nodig, om eens vanuit een ander perspectief  (soms provocatief) ergens naar te kijken. Dit helpt je om op een heldere en ongedwongen wijze te onderzoeken hoe patronen en overtuigingen zijn ontstaan en wat je wensen, jouw behoeften nu zijn. Zo leg je een basis voor nieuwe inzichten en verandering.

Het lopen of fietsen zet je letterlijk in beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Hoofd en lichaam worden met elkaar verbonden door al lopend te praten en daarmee komen gevoel en verstand ook meer samen.

  

In de natuur zijn nodigt uit tot loslaten, tot verbinding maken met jezelf en wat je wilt bereiken. Het helpt om dingen in een ruimer perspectief te zien. Wandelen geeft rust in je hoofd. Er komt ruimte en het is gemakkelijker om te luisteren naar je innerlijke stem. Al lopend of fietsend gaan we met elkaar in gesprek.
Het voelt vaak prettiger om te praten met iemand die naast je loopt of fietst en niet tegenover je zit. Een stilte in een gesprek hoeft niet ongemakkelijk te zijn, maar voelt rustig want ondertussen kun je of leer je genieten van landschappen, word je je bewust(er) van je zintuiglijke ervaringen, van het weer en alles wat je onderweg tegen kunt komen wat helpt om te ontspannen.

In overleg bekijken we wat je nodig hebt en hoe we jouw traject vorm geven. Je ontvangt na een vrijblijvend telefonisch (of via beeldbellen) intakegesprek een offerte op maat.

Ook kun je een losse wandel-coach-sessie reserveren.

Het kan soms wenselijk zijn (bijv. bij spanningsklachten of andere lichamelijke klachten) om een combinatie te maken met ontspannings – en/of ademoefeningen.
De combinatie van fysieke en mentale aanpak geeft gunstige resultaten. Je merkt dat je zowel in je hoofd als in je lijf rustiger zult worden én dat beiden altijd effect op elkaar hebben. Psychische klachten uiten zich vaak ergens lichamelijk en andersom ook. 

Meer informatie over Tarieven