Vervolgtraining Compassie / Heartfulness

 20141216_140910    Mindfulness tag cloud    compassietraining bij Beweeg en Leef
Compassietraining is een vervolgtraining op Mindfulness en wordt ook wel Heartfulness genoemd.

  “Compassie & verbindende Communicatie”   

Deze training is gebaseerd op vier elementen:

  • Mindfulness (vervolg op basistraining)
  • Zelf – compassie (vriendelijkheid voor jezelf)
  • Mededogen en motiveren i.p.v. bekritiseren en afwijzen
  • Verbindende communicatie ( vanuit je hart / heartfulness)

Onderzoek heeft aangetoond dat zelf-compassie het emotionele welbevinden en geluksgevoel verhoogt en tegelijkertijd angstgevoelens en depressie verlaagt.  Zelf-Compassie is GEEN zelfmedelijden of egoïsme. Je leert hoe je kunt ophouden met hard naar jezelf zijn, hoe je jezelf kunt motiveren middels aanmoediging in plaats van kritiek. Zelf-Compassie kan door iedereen worden geleerd. Het is het cultiveren van welwillendheid naar onszelf vooral wanneer we lijden en het vergroten van onze zelfacceptatie en het verkleinen van het perfectionistische en/of kritische in ons.

Thema´s die in deze training aan bod komen:
Inleidende theorie rondom het zorgen voor je eigen zorg- en kalmeringssysteem, het versterken van deze vermogens, zachter omgaan met eigen leed, pijn, ongemak, teleurstelling, lastige emoties, inzicht in onze emotie regulatiesystemen, tend & befriend (een vierde reactie op stress, naast fight, flight & freeze).

Compassietraining vraagt om met een open hart ook de moeilijke facetten van het leven tegemoet te treden. De basis hebben we gelegd in de Mindfulness basistraining waarin we factoren zoals aandacht, acceptatie, vertrouwen, geduld, loslaten, frisse blik, niet streven, mild oordeel hebben ontwikkeld. Nu gaan we verder met het ontwikkelen van de compassie modus o.a. door het opdoen van diverse inzichten in je patronen en gedrag en het doen van verschillende oefeningen en meditaties.

Daarnaast maken we kennis met de “Verbindende communicatie”. Hierin laten we ons inspireren door de theorie van Marshall Rosenberg. Hij is begin 2015 overleden en was de grondlegger van Geweldloze Communicatie die uitgaat van de intentie om vanuit mededogen te (leren) spreken en luisteren. Hij heeft veel trainingen gegeven, mensen begeleidt en boeken over dit thema geschreven. Geweldloze communicatie gaat om respect en de intentie om je met de ander te willen verbinden. Ook hierin hebben we al een basis gelegd in de basistraining Mindfulness. Het begint bij helder waarnemen i.p.v. oordelen. Mindful luisteren, aandacht geven en diverse praktische oefeningen leren je om helder waar te nemen i.p.v. te oordelen, om je onderliggende behoeften te erkennen en uit te spreken en van daaruit verzoeken naar een ander te doen i.p.v. eisen stellen of allerlei strategieën die we gewend zijn te hanteren.

Deze vervolgtraining is praktisch en ervaringsgericht en borduurt voort op de Mindfulness basistraining. Naast theorie is er voldoende ruimte voor oefeningen en natuurlijk diverse aandacht- en ademmeditaties zoals we die in de Mindfulness beoefenen. Deze trainingen zijn ook zeer geschikt om individueel of met je partner te volgen.

Locatie Mindfulnesstrainingen: praktijkruimte Beweeg en Leef in Schaijk , 15 min. vanaf Oss of in één van onze leslocaties in Oss.

Startdata in overleg of zie homepage. Vraag naar de mogelijkheden.

Mindfulness oefenavonden: iedere 2e woensdagavond van de maand in Oss.

Ook training op de werkvloer is mogelijk. Bedrijfstrainingen op maat of workshops. Meer informatie? Bel of mail gerust.

Ellen Korstanje heeft als HBO – gecertificeerd Mindfulness trainer (opgeleid door instituut See True en aangesloten bij de beroepsvereniging VM) de vervolgtraining Mindfulness Based Compassionate Living voor (G)GZ professionals gevolgd bij Erik van den Brink en Frits Koster. Daarnaast als yogadocente vele jaren ervaring met meditatie in beweging en lichaamswerk. Jaarlijks volgt ze meerdere bijscholingen om zich te verdiepen en inspireren op het gebied van Yoga, Lichaamswerk, Mindfulness, Geweldloze Communicatie en Compassietraining.

CONTACT

Beweeg en Leef
Centrum voor beweging, leefstijl en coaching

Diverse leslocaties in Oss en in de Maashorst

06-41126286 - info@beweegenleef.nl

KvK: 09217113

BTW-ID: NL001667772B02

Bankrekening t.n.v. Beweeg en Leef
IBAN: NL34 KNAB 0255 3748 79

GRATIS PROEFLES

Bij Beweeg en Leef mag je altijd eerst vrijblijvend een GRATIS proefles volgen.

Kijk bij 'Lesrooster' voor keuze en meld je aan per email.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook