Wandelcoaching

Wandelcoaching

Bij Beweeg en Leef kun je terecht voor wandelcoaching. Bij een aantal hulpvragen is dit zelfs zeer geschikt, bijv.  rondom verlies en rouw, bij depressie of burn-out en bij het omgaan met chronische aandoeningen, waarbij meer bewegen én buiten bewegen van groot belang is. Denk daarbij aan o.a. diabetes, hart-, of vaatziekten of obesitas. In de buitenlucht bewegen en in het daglicht lopen doet ieder mens veel goeds.
Het ‘in de natuur zijn’ heeft een rustgevende en helende werking.

Wandelcoaching bij Beweeg en Leef is concreet, helder en voelbaar. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de symboliek in de natuur en van Motivational Interviewing technieken. De wandelcoach laat je heel bewust naar jezelf kijken en je ontdekken wat je innerlijke drijfveren en je behoeften zijn. De coach fungeert als klankbord en nodigt je uit om naar je gevoel te gaan, maar ook om eens vanuit een ander perspectief  (soms provocatief) ergens naar te kijken. Dit helpt je om op een heldere en ongedwongen wijze te onderzoeken hoe patronen zijn ontstaan en wat je wensen, jouw behoeften nu zijn. Zo leg je een basis voor nieuwe inzichten en verandering.

Het lopen zet je letterlijk in beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Heb je de voorkeur om te fietsen, is dat ook mogelijk.

In de natuur zijn nodigt uit tot loslaten, tot verbinding maken met jezelf en wat je wilt bereiken. Het helpt om dingen in een ruimer perspectief te zien. Wandelen geeft rust in je hoofd. Er komt ruimte en het is gemakkelijker om te luisteren naar je innerlijke stem. Al lopend gaan we met elkaar in gesprek. Het voelt vaak prettiger om te praten met iemand die naast je loopt en niet tegenover je zit. Een stilte in een gesprek voelt niet ongemakkelijk. Ondertussen kun je of leer je genieten van landschappen, word je je bewust(er) van je zintuiglijke ervaringen, van het weer en alles wat je verder onderweg tegen kunt komen.

Natuurlijk is een goed gesprek aan tafel of een coachinggesprek op de fiets ook mogelijk.
In overleg bekijken we wat je nodig hebt en hoe we jouw traject vorm geven.
Je ontvangt na een kennismakingsgesprek eerst en vrijblijvend een offerte op maat.

Het kan wenselijk zijn (bijv. bij spanningsklachten of andere lichamelijke klachten) om een combinatie te maken met ontspanninsgoefeningen, yoga, mindfulness of shiatsu.
De combinatie van fysieke en mentale aanpak geeft gunstige resultaten. Je merkt dat je zowel in je hoofd als in je lijf rustiger zult worden én dat beiden altijd effect op elkaar hebben. Psychische klachten uiten zich vaak ergens lichamelijk en andersom ook.

Beweeg en Leef helpt je met de balans tussen inspanning en ontspanning in jouw leven en om jouw energie beter te laten stromen.
Afhankelijk van jouw woonplaats en vervoersmogelijkheden, spreken we ons wandelgebied af.
Veelal in omgeving Oss, Herperduin, natuurgebied de Maashorst.
Tarieven: 40 euro per uur.
Bij langere trajecten zijn aangepaste tarieven mogelijk.
Bel of mail gerust voor een gratis intakegesprek.

yin_yang_tree_by_calamityxiii-d52mtx2

CONTACT

Beweeg en Leef
Centrum voor beweging, leefstijl en coaching

Diverse leslocaties in Oss en in de Maashorst

Correspondentieadres:
Postbus 488, 5340 AL Oss
06-41126286 - info@beweegenleef.nl

BTW: NL139488923B01 -KvK: 09217113

Bankrekening t.n.v. Beweeg en Leef
IBAN: NL34 KNAB 0255 3748 79

GRATIS PROEFLES

Bij Beweeg en Leef mag je altijd eerst vrijblijvend een GRATIS proefles volgen.

Kijk bij 'Lesrooster' voor keuze en meld je aan per email.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook