Shiatsu massage

yoga massage bij beweeg en leef

 


Op dit moment (2017) volgt Ellen een erkende opleiding voor Shiatsu Massage Therapie aan de Acamedie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai.
Dit is een verdieping op de yogamassage en is specifieker gericht op bepaalde technieken en het (medisch) behandelen van drukpunten in onze energiebanen.

Het eerste jaar van de opleiding (= certificaat “Shiatsu Masseur“)  heeft ze met succes behaald.


 


SHIATSU MASSAGE              
shiatsu-massage-bij-beweeg-en-leef

Wil je een heerlijke ontspannen Shiatsu massage ontvangen?
Bel naar 06-41126286 of mail naar info@beweegenleef.nl om een afspraak te maken.
Het is evt. mogelijk om aan huis te komen ( vraag naar de voorwaarden)
of wees welkom op één van onze locaties (in / rond Oss) .
shiatsu-massage-rug-bij-beweeg-en-leef

 

 

De volgende dagdelen zijn sessies mogelijk:

maandagochtend of avond
dinsdagavond
woensdagavond
…. een ander moment in overleg.

 

Je hoeft enkel een badlaken of dekentje mee te nemen waarop je ligt.
Dat leggen we bovenop een brede zachte mat (daar zorg ik voor).
Trek soepele schone dunne kleding en schone dunne sokken aan en douche voordat je komt (liever geen parfum gebruiken).

 

Prijs per persoon per uur: 40 euro
Strippenkaart actie: 4 massages voor de prijs van 3: 120 euro i.p.v. 160 euro.
Deze kaart is vanaf de 1e sessie één jaar geldig.

 

Shiatsu massage Oss    Shiatsu massage Oss    Shiatsu massage Oss     Shiatsu massage Oss

Achtergrond / Wat is Shiatsu?
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.

Shiatsu-therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties in onze energiebanen en daarin op specifieke energiepunten om zodoende een slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen/handhaven en een groot aantal ziekten, lichamelijke klachten maar ook mentale- of stress gerelateerde klachten te behandelen.  Indien men komt met bepaalde klachten waarvoor men specifiek behandeld wilt worden, wordt er eerst een diagnose gedaan (o.a. gelaat / tong / pols / hara /vragenlijst). Voor deze afspraak geldt: 1,5 uur incl. eerste behandeling met een meerprijs van 20 euro.

Tevens kan Shiatsu ingezet worden als  heerlijke ontspanningsmassage. Door het hele lichaam te behandelen wordt de stroming van energie, het afvoeren van afvalstoffen en de ontspanning van (gebieden in) het lichaam bevordert.

Shiatsu is te vergelijken met acupunctuur, maar er wordt niet met naalden gewerkt. De achtergrond van shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen en dat niemand in een hokje geplaatst kan worden.  Er wordt vooral gewerkt op de energiepunten in onze energiebanen (meridianen).
Shiatsu is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel benaderd worden.  Niet alleen het aangedane gebied wordt behandeld, maar bij het stellen van de diagnose wordt ook rekening gehouden met je achtergrond en levensstijl.
—————————————————————————————————————————————————————————————
Thaise Yoga Massage

Dit is een ruim 2000 jaar oude boeddhistische vorm van lichaamswerk die bestaat uit een combinatie van yoga-strekkingen en drukpunten-massage. Het is een zeer complete massage: het ontspant, vitaliseert en brengt je lichaam – geest en energiestelsel in balans.

Thaise Yoga Massage is dynamischer dan een reguliere westerse massage. Je wordt door de masseur gerekt en gestrekt en tegelijkertijd gemasseerd. Omdat jij zelf niets hoeft te doen kun je de yoga strekkingen in een diepe meditatieve ontspannenheid ervaren. Door de combinatie met de drukpuntenmassage verbetert de doorbloeding en worden blokkades opgeheven en afvalstoffen versneld afgevoerd. Pijn vermindert of verdwijnt, de flexibiliteit van spieren en gewrichten neemt toe en je houding verbetert.

Door ruimte te maken in en rond de energiebanen over het gehele lichaam o.a. middels massage en acupressuur heffen blokkades op. Je voelt je na afloop heerlijk ontspannen. Je kunt ook advies en/of shiatsu behandeling ontvangen rondom specifieke klachten en tips rondom gezonde voeding of oefeningen voor thuis meekrijgen.

Thaise Yoga Massage wordt altijd aangepast aan de mogelijkheden en behoeftes van jouw lichaam.

Je draagt makkelijk zittende (dunne) kleding en je ligt op een zachte matras/mat op de grond.
Prijs per persoon per uur: 40 euro

Ellen Korstanje verzorgt deze massages en heeft voor de Yoga Massage een aantal verdiepende bijscholingen en workshops gevolgd. Ze past de massage graag toe, aanvullend op haar 25 jarige leservaring waarin ze veel kennis heeft opgedaan van het fysieke en energetische lichaam. Je wordt op maat en naar wens in de houdingen en massage begeleidt en ontvangt eventuele tips mee voor thuis. nA deze bijschlingen is Ellen de opleiding voor Shiatsu Therapie gaan volgen en daarin komen sommige yoga strekkingen ook terug. het verschil zit hem in dat je bij Shiatsu veel gerichter op energiepunten werkt en specifieker iemand kunt behandelen. Graag vertel ik je er meer over. Laat het weten, mocht je een massage willen.


Overige individuele begeleidingsmogelijkheden:

Adem – , en ontspanningsoefeningen,
Wandelcoaching,
Meditatie / Mindfulness training
Yoga of Chi Kung oefeningen op maat rondom specifieke klachten of een Yoga Nidra;
Dit laatste is een diepte ontspanning, ook wel yoga slaap genoemd, een psychische slaap ofwel een diepe ontspanning van je innerlijke bewustzijn, waarbij het effect gelijk is aan een 4 uur durende slaap. Je ligt op het matras en wordt via een geleidde systematische methode in een diepe ontspanning (zowel fysiek, mentaal als emotioneel) gebracht.

Op aanvraag zijn individuele afspraken mogelijk, ofwel op één van onze locaties ofwel thuis (vraag hiervoor naar de voorwaarden)

Tarief: 40 euro  / 60 minuten

thai yoga massage workshop groep          thai yoga massage bij Beweeg en Leef            thai yoga massage workshop

Ook leuk om een massage als cadeaubon aan iemand anders te geven! Stuur een mailtje en ontvang de cadeaubon in je mailbox of per post.

kadobon yogamassage

 

CONTACT

Beweeg en Leef
Centrum voor beweging, leefstijl en coaching

Diverse leslocaties in Oss en in de Maashorst

Correspondentieadres:
Postbus 488, 5340 AL Oss
06-41126286 - info@beweegenleef.nl

BTW: NL139488923B01 -KvK: 09217113

Bankrekening t.n.v. Beweeg en Leef
IBAN: NL34 KNAB 0255 3748 79

GRATIS PROEFLES

Bij Beweeg en Leef mag je altijd eerst vrijblijvend een GRATIS proefles volgen.

Kijk bij 'Lesrooster' voor keuze en meld je aan per email.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook