Door Wie / Voor wie

Wie is de drijvende kracht achter Beweeg en Leef….


wandelen met Beweeg en Leef op La Palma

Alle groepslessen en activiteiten vinden plaats onder de ruim 25 jaar ervaren en gediplomeerde begeleiding van Ellen Korstanje; zij is de enthousiaste en toegewijde eigenaar/docente/coach/trainer van Beweeg en Leef, wat ze in 2010 heeft opgestart. Jaarlijks volgt ze diverse vak-bijscholingen om bij te blijven, inspiratie op te doen en voor de diverse licentieverlengingen. Ze is tevens in het bezit van een geldig EHBO en reanimatie diploma.

 

 

Ellen verzorgt sinds 2010 als gediplomeerd coach en HBO -gecertificeerd Mindfulness trainer (opgeleid door instituut See True en aangesloten bij de beroepsvereniging VVM) individuele coachtrajecten en basis + vervolgtrainingen Mindfulness. Ook begeleidt ze daarin de oefengroepen. Ze heeft als verdieping o.a. Compassietrainingen,  trainingen Geweldloze Communicatie, Zen-, en Vipassana meditaties/retraites gevolgd en de Mindfulness Based Compassionate Living voor (G)GZ professionals.

Met het oprichten van Beweeg en Leef heeft Ellen, naast haar sportgroepen die ze toen al begeleidde, haar yogalessen opgestart (na scholing, o.a. door Ron van der Post, Tonnie Goes, Marc st. Pierre, Eric Staals, Paul Grilley, Kenny Graham en meer inspirerende leraren sinds1998). Ze heeft zich verdiept in verschillende yoga- en meditatiestromingen om zichzelf en zich voor haar lessen te blijven ontwikkelen. Ze volgt regelmatig les bij collega’s, maar ook workshops, erkende opleidingen en jaarlijkse bijscholingen in diverse thema’s zoals Hatha, Vinyasa Easy Flow, Iyengar, Yin Yoga, Emotioneel Lichaamswerk, Yoga Nidra, Thai Yoga Massage, Tai Chi, Meridianenleer, Ademscholing Dixhoorn, Chi Kung, Do -in en Shiatsu.

“Practice what you preach”

Als docente in jazzdans en in de breedtesport (sportstmulering / specifieke doelgroepen) heeft ze sinds 1990 leservaring opgebouwd en zich in diverse disciplines ontwikkeld en zich gespecialiseerd in ouderen ( MBvO), chronische aandoeningen, sportief wandeltrainer en nordic walking trainer (KNAU), leefstijlcoaching met specifieke doelgroepen (Beweegkuur NISB 2010 / tegenwoordig bekend onder de noemer GLI; gecombineerde leefstijl interventie) en HIB-sportbegeleiding voor hart en vaat patiënten (Harteraad)

 

Beweeg en Leef...dat is Oss

Na haar verhuizing in 2010 naar de gemeente Oss kwam het moment dat ze niet langer haar lesgroepen in de avonduren draaide, naast haar baan in de sportstimulering bij GSF.
Ellen koos ervoor om full time als zelfstandige haar centrum “Beweeg en Leef ” in Oss en omgeving op de kaart te zetten. Ze is trots en zeer dankbaar voor de groei die haar centrum heeft doorgemaakt.
Met het 10 jarig jubileumjaar in 2020,
verzorgt zij, ondertussen samen met haar collega Marijke, vanuit Beweeg en Leef wekelijkse lessen met gemiddeld zo’n 200 deelnemers per week.

Swami Sivananda: “een gram praktijk is beter dan tonnen theorie”

 

yoga op de stoel 3    Yoga Beweeg en Leef    Yoga op la Palma met Beweeg en leef 2     Tai Chi Flow 1 Beweeg en Leef    Shiatsu massage Oss    Beweeg en Leef op la Palma 12


 

Voor Wie

In de yoga, meditatie, mindfulness groepen zijn deelnemers actief van jong tot oud.
Zo is onze jongste deelnemer 24 en de oudste is ruim 92!
Yoga en meditatie is goed voor iedereen! Voor mannen en vrouwen.

Het blijkt steeds vaker uit onderzoek dat het zeer effectief is om yoga te beoefenen bij bepaalde klachten of chronische aandoeningen;
denk aan teveel stress, angstklachten, hart- en vaatziekten, diabetes, depressie,
burn-out, (ex)kanker, bepaalde vormen van reuma ( o.a. fybromyalgie), astma, lage rugklachten.

In de Zumba Gold en wandelgroep zijn zowel 45 /50-plussers actief maar ook een aantal zeer actieve 60- en  70-plussers.
Leeftijd zegt niet altijd alles…dus kom gerust een keer kijken en vooral eens meedoen! Zowel mannen als vrouwen zijn welkom.

In onze groepslessen kan iedereen, ongeacht chronische klachten of aandoeningen, deelnemen.
De begeleiding is, naast de inhoudelijke vakopleidingen, ook opgeleid en gediplomeerd voor specifieke doelgroepen (o.a. HBO – sport / M.B.V.O. (ouderen specialisatie)  / Beweegkuurtrainersopleiding (GLI) voor diabetes, copd en obesitas / Hart & Vaatgroep opleiding voor hart-en vaataandoeningen en uiteraard een geldig EHBO en Reanimatie/AED diploma.

Men kan in een veilige en deskundige omgeving, met veel persoonlijke aandacht (opnieuw) aan conditie, spierkracht en algemene soepelheid werken en/of zich (beter leren) ontspannen.
Er is voldoende differentiatie in de lessen zodat iedereen aan zijn/haar trekken komt.

Op het lesrooster is bij iedere groep aangegeven voor welke doelgroep de wekelijkse lessen zijn en of een les mild / mild intensief / ontspannend of intensief is.

Ook individuele trajecten zijn mogelijk; coaching, beweging, ontspanning of leefstijlbegeleiding. zie: individuele coaching & training

 

CONTACT

Beweeg en Leef
Centrum voor beweging, leefstijl en coaching

Diverse leslocaties in Oss en in de Maashorst

06-41126286 - info@beweegenleef.nl

KvK: 09217113

BTW-ID: NL001667772B02

Bankrekening t.n.v. Beweeg en Leef
IBAN: NL34 KNAB 0255 3748 79

GRATIS PROEFLES

Bij Beweeg en Leef mag je altijd eerst vrijblijvend een GRATIS proefles volgen.

Kijk bij 'Lesrooster' voor keuze en meld je aan per email.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook