Door Wie / Voor wie

Wie is de drijvende kracht achter Beweeg en Leef….


wandelen met Beweeg en Leef op La Palma

Alle groepslessen en activiteiten vinden plaats onder de ruim 25 jaar ervaren en gediplomeerde begeleiding van Ellen Korstanje; zij is de enthousiaste en toegewijde eigenaar/docente/coach/trainer van Beweeg en Leef, wat ze in 2010 heeft opgestart. Jaarlijks volgt ze diverse vak-bijscholingen om bij te blijven, inspiratie op te doen en voor de diverse licentieverlengingen. Ze is tevens in het bezit van een geldig EHBO en reanimatie diploma.

 

 

Ellen verzorgt sinds 2010 als gediplomeerd coach en HBO -gecertificeerd Mindfulness trainer (opgeleid door instituut See True en aangesloten bij de beroepsvereniging VVM) individuele coachtrajecten en basis + vervolgtrainingen Mindfulness. Ook begeleidt ze daarin de oefengroepen. Ze heeft als verdieping o.a. Compassietrainingen,  trainingen Geweldloze Communicatie, Zen-, en Vipassana meditaties/retraites gevolgd en de Mindfulness Based Compassionate Living voor (G)GZ professionals.
Met het oprichten van Beweeg en Leef, heeft Ellen ook haar eigen yogalessen opgestart na veel scholing, o.a. door Ron van der Post, Tonnie Goes, Marc st. Pierre, Eric Staals, Paul Grilley, Kenny Graham en nog vele inspirerende leraren die sinds haar yogabeoefening vanaf 1999 op haar pad kwamen. Ze heeft zich verdiept in verschillende yoga- en meditatiestromingen om zichzelf en zich in haar lessen te blijven ontwikkelen. Ze volgt nog regelmatig een les bij collega’s, workshops en erkende opleidingen en bijscholingen in diverse thema’s zoals Hatha, Vinyasa Easy Flow, Ashtanga, Iyengar, Yin Yoga, Emotioneel Lichaamswerk, Yoga Nidra,, Thai Yoga Massage, Tai Chi, 5 elementen- & meridianenleer, Ademscholing Dixhoorn, Chi Kung en Shiatsu (momenteel met 3 jarige opleiding hierin bezig). “Practice what you preach”


Als docente in jazzdans en in de breedtesport (sportstmulering / specifieke doelgroepen) heeft ze sinds 1990 leservaring opgebouwd en zich in diverse disciplines ontwikkeld; specialisatie in ouderen, chronische aandoeningen, NW- en sportief wandeltrainer KNAU, Leefstijlcoaching met specifieke doelgroepen en HIB-sportbegeleiding voor hart en vaat patiënten.

 

Beweeg en Leef...dat is Oss

Na haar verhuizing in 2010 naar de gemeente Oss kwam het moment dat ze niet meer “haar lesjes”, naast haar baan in de sportstimulering, in de avonduren draaide maar koos ze om volledig ervoor te gaan en als zelfstandige haar centrum “Beweeg en Leef ” in Oss en omgeving op de kaart te zetten.

Swami Sivananda: “een gram praktijk is beter dan tonnen theorie”

 

yoga op de stoel 3    Yoga Beweeg en Leef    Yoga op la Palma met Beweeg en leef 2     Tai Chi Flow 1 Beweeg en Leef    Shiatsu massage Oss    Beweeg en Leef op la Palma 12


 

Voor Wie

In de yoga, meditatie, mindfulness groepen zijn deelnemers actief van jong tot oud.   grandma yoga
Zo is onze jongste deelnemer 22 en de oudste is ruim 80!
Yoga  en meditatie is goed voor iedereen! Voor mannen en vrouwen.

Het blijkt steeds vaker uit onderzoek dat het zeer effectief is om yoga te beoefenen bij bepaalde klachten of chronische aandoeningen;
denk aan teveel stress, angstklachten, hart- en vaatziekten, diabetes, depressie,
burn-out, (ex)kanker, bepaalde vormen van reuma ( o.a. fybromyalgie), astma, lage rugklachten.

In de Zumba Gold en wandelgroep zijn zowel 45 /50-plussers actief. maar ook een aantal zeer actieve 60- en  70-plussers.
Leeftijd zegt niet altijd alles…dus kom gerust een keer kijken en vooral eens meedoen! Zowel mannen als vrouwen zijn welkom.

In onze groepslessen kan iedereen, ongeacht chronische klachten of aandoeningen, deelnemen.
De begeleiding is, naast de inhoudelijke vakopleidingen, ook opgeleid en gediplomeerd voor specifieke doelgroepen (o.a. HBO – sport / M.B.V.O. (ouderen specialisatie)  / Beweegkuurtrainersopleiding voor diabetes, copd en obesitas / Hart & Vaatgroepopleiding voor hart-en vaataandoeningen maar uiteraard ook een geldig EHBO en Reanimatie/AED diploma).

Men kan in een veilige en deskundige omgeving (opnieuw) aan conditie, spierkracht en algemene soepelheid werken.
Er is voldoende differentiatie in de lessen zodat iedereen aan zijn/haar trekken komt.

Op het lesrooster is bij iedere groep aangegeven voor welke doelgroep de wekelijkse lessen zijn en of een les mild / mild intensief / ontspannend of intensief is.

Ook individuele trajecten zijn mogelijk; coaching, beweging, ontspanning of leefstijlbegeleiding. zie: individuele coaching & training

                                  

 

CONTACT

Beweeg en Leef
Centrum voor beweging, leefstijl en coaching

Diverse leslocaties in Oss en in de Maashorst

Correspondentieadres:
Postbus 488, 5340 AL Oss
06-41126286 - info@beweegenleef.nl

BTW: NL139488923B01 -KvK: 09217113

Bankrekening t.n.v. Beweeg en Leef
IBAN: NL34 KNAB 0255 3748 79

GRATIS PROEFLES

Bij Beweeg en Leef mag je altijd eerst vrijblijvend een GRATIS proefles volgen.

Kijk bij 'Lesrooster' voor keuze en meld je aan per email.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook